Zakłady Drzewne POLDAN w Sławnie początek swojej działalności datują od dnia 20 października 1980 roku. Zostały założone przez Pana Zygmunta Kroplewskiego, który w ten sposób podtrzymuje tradycję rodzinną związaną z drzewiarstwem.Usytuowanie zakładu przy trasie Gdańsk-Szczecin w rejonie obfitującym w wysokiej jakości surowiec w postaci drewna iglastego, a także zapotrzebowanie na tarcicę oraz belkę klejoną stanowiły podstawę do podjęcia decyzji o rozbudowie zakładu.Aktualnie o prężności Zakładów Drzewnych POLDAN" może świadczyć pobudowanie nowego Zakładu w Sławsku, a także między innymi to, że zatrudnionych jest 350 pracowników i w skali roku przerabiane jest co najmniej 80 tys. m3 surowca tartacznego. Przerabiany jest surowiec drewna iglastego i liściastego a poza tarcicą najwyższej jakości (klasa i i II)Naszymi wyrobami są:- klejonki w postaci kantówki okiennej i drzwiowej trójwarstwowo klejonej- meble z drewna litego- płyty meblowe dębowe, bukowe i sosonoweDo klejenia drewna stosujemy kleje o dużej wytrzymałości i trwałości, co potwierdzają wyniki badań Centralnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Przemysłu Stolarki Budowlanej stwierdzające, że półfabrykaty z drewna klejonego warstwowo spełniają wymagania wytrzymałościowe określone w Aprobacie Technicznej ITB nr AT-15-2948/00.Wszystkie nasze wyroby posiadają międzynarodowy certyfikat FSC.Możemy się poszczycić tym, że nasze linie produkcyjne wyposażone są w najnowsze maszyny sterowane komputerowo. Wysoki stopień automatyzacji linii produkcyjnych zmniejsza uciążliwość pracy obsługujących je pracowników oraz podnosi jakość naszych produktów.Poza odbiorcami krajowymi nasze wyroby są sprzedawane do Włoch, Francji, Niemiec, Danii, Szwecji, Belgii, Holandii oraz Anglii.
Aby zapoznać się z naszą ofertą zapraszany na stronę www, oraz zachęcamy do kontaktu!
OFERTA
Firma Handlowa JOANNA istnieje nieprzerwanie od 1992 roku, na terenie placu hurtowego Agromy w Szczecinie.Dzięki rzetelnej działalności zyskała na obszarze województwa zachodniopomorskiego miano jednej z najprężniej działających firm w regionie.Głównymi atutami naszej hurtowni są:
- przynależność do Grupy Handlowej STAROPOLSKIE WĘDLINY
- szeroka oferta asortymentowa zawierająca ponad 1500 pozycji
- współpraca z renomowanymi producentami z terenu całej polski
- współpraca z wieloma kontrahentami z terenu całej Europy
- rzetelność i kompetencja w podejmowanych działaniach handlowych
- możliwość realizacji zamówień krajowych własnym transportem
- profesjonalna obsługa w zakresie doradztwa oraz realizacji zamówień
- przeprowadzanie promocji i degustacji w punktach sprzedaży
- możliwość negocjacji warunków współpracy dla stałych odbiorcówWyroby wędzone
Wędzenie kojarzy się z wakacyjnymi podróżami, zapachem ogniska i niezapomnianym smakiem aromatycznych wędlin. Za każdym razem kupując wędzonkę możemy wspominać takie beztroskie chwile. Mało kto pamięta, że wędzenie jest znaną od prehistorycznych czasów metodą podkreślania i uszlachetniania smaku mięsa przygotowując go do dłuższego przechowywania.Elementy mięsne
Dobra europejska kuchnia od wieków jest oparta na mięsie wieprzowym, wołowym, cielęcinie i drobiu. W zależności od regionu i indywidualnych gustów dania sporządzano z odmiennych gatunków mięsa lub nadawano im specyficzny nie spotykany w innych regionach smak od lekko ściętych steków po dekorowane zawiesistymi sosami dania złożone z kilku gatunków mięsa.Wyroby garmażeryjne
Wyroby garmażeryjne należą zazwyczaj do mniej eksponowanych produktów, ale wbrew obiegowym opiniom również w tej grupie można znaleźć prawdziwe perełki smaku. Przykładowo nasz pasztet lub pasztetowa, chociaż powstają z wyrobów na pierwszy rzut oka zupełnie przeciętnych przez znawców tematu są zaliczane do najlepszych wyrobów garmażeryjnych na rynku. Nie ustępują im salcesony, wyroby w galarecie czy kaszanki przygotowywane z wieprzowiny, mięsa drobiowego i wołowiny.Kiełbasy cienkie
Kiełbasy należą do jednych z najstarszych przetworów mięsnych, już 1500 lat przed naszą erą zajadali się nimi Babilończycy. Również antyczne cywilizacje: Grecka i Rzymska ceniły kiełbaski, ale dopiero w średniowieczu produkcja wędlin zaczęła nosić znamiona mistrzostwa tworząc setki najrozmaitszych kiełbas, wiele metod ich przygotowania w zależności od regionu ich pochodzenia, upodobań kulinarnych czy inwencji masarza.Salami
Tradycyjne salami wywodzi się z Włoch, skąd trafiło do Niemiec, Francji, Hiszpanii oraz na Węgry. Każdy z tych krajów do produkcji wędliny wniósł swój wkład od specyficznego smaku po odmienne techniki wytwarzania. Od samego początku wbrew rozpowszechnionej opinii tradycyjne salami jest produkowane na bazie mięsa wieprzowego i wołowego, a specyficzne metody wytwarzania zapewniają tak charakterystyczny smak.Szynki
Tradycyjna Polska szynka na całym świecie kojarzy się z arystokracją wędlin, niepowtarzalnym smakiem połączonym z soczystością i jakością wędliny. Nie bez przyczyny nasze szynki zdobywają gusta europejczyków, w tym największych znawców szynek - Polaków. Tajemnica tkwi w umiejętności łączenia tradycyjnych, liczących setki lat receptur z nowoczesnymi technologiami gwarantującymi uzyskanie najwyższej jakości, w wykorzystywaniu tylko najlepszego surowca. Nie można przy tym nie wspomnieć o poszukiwaniu nowych smaków i nowych receptur, przeznaczonych dla najbardziej wymagających smakoszy.Kiełbasy grube
Kiełbasy należą do jednych z najstarszych przetworów mięsnych, już 1500 lat przed naszą erą zajadali się nimi Babilończycy. Również antyczne cywilizacje: Grecka i Rzymska ceniły kiełbaski, ale dopiero w średniowieczu produkcja wędlin zaczęła nosić znamiona mistrzostwa tworząc setki najrozmaitszych kiełbas, wiele metod ich przygotowania w zależności od regionu ich pochodzenia, upodobań kulinarnych czy inwencji masarza.