FH Sp.j. "Joanna" Andrzej Sitkowski
Mięso, drób
Firma Handlowa JOANNA istnieje nieprzerwanie od 1992 roku, na terenie placu hurtowego Agromy w Szczecinie.Dzięki rzetelnej działalności zyskała na obszarze województwa zachodniopomorskiego miano jednej z najprężniej działających firm w regionie.Głównymi atutami naszej hurtowni są:
- przynależność do Grupy Handlowej STAROPOLSKIE WĘDLINY
- szeroka oferta asortymentowa zawierająca ponad 1500 pozycji
- współpraca z renomowanymi producentami z terenu całej polski
- współpraca z wieloma kontrahentami z terenu całej Europy
- rzetelność i kompetencja w podejmowanych działaniach handlowych
- możliwość realizacji zamówień krajowych własnym transportem
- profesjonalna obsługa w zakresie doradztwa oraz realizacji zamówień
- przeprowadzanie promocji i degustacji w punktach sprzedaży
- możliwość negocjacji warunków współpracy dla stałych odbiorcówWyroby wędzone
Wędzenie kojarzy się z wakacyjnymi podróżami, zapachem ogniska i niezapomnianym smakiem aromatycznych wędlin. Za każdym razem kupując wędzonkę możemy wspominać takie beztroskie chwile. Mało kto pamięta, że wędzenie jest znaną od prehistorycznych czasów metodą podkreślania i uszlachetniania smaku mięsa przygotowując go do dłuższego przechowywania.Elementy mięsne
Dobra europejska kuchnia od wieków jest oparta na mięsie wieprzowym, wołowym, cielęcinie i drobiu. W zależności od regionu i indywidualnych gustów dania sporządzano z odmiennych gatunków mięsa lub nadawano im specyficzny nie spotykany w innych regionach smak od lekko ściętych steków po dekorowane zawiesistymi sosami dania złożone z kilku gatunków mięsa.Wyroby garmażeryjne
Wyroby garmażeryjne należą zazwyczaj do mniej eksponowanych produktów, ale wbrew obiegowym opiniom również w tej grupie można znaleźć prawdziwe perełki smaku. Przykładowo nasz pasztet lub pasztetowa, chociaż powstają z wyrobów na pierwszy rzut oka zupełnie przeciętnych przez znawców tematu są zaliczane do najlepszych wyrobów garmażeryjnych na rynku. Nie ustępują im salcesony, wyroby w galarecie czy kaszanki przygotowywane z wieprzowiny, mięsa drobiowego i wołowiny.Kiełbasy cienkie
Kiełbasy należą do jednych z najstarszych przetworów mięsnych, już 1500 lat przed naszą erą zajadali się nimi Babilończycy. Również antyczne cywilizacje: Grecka i Rzymska ceniły kiełbaski, ale dopiero w średniowieczu produkcja wędlin zaczęła nosić znamiona mistrzostwa tworząc setki najrozmaitszych kiełbas, wiele metod ich przygotowania w zależności od regionu ich pochodzenia, upodobań kulinarnych czy inwencji masarza.Salami
Tradycyjne salami wywodzi się z Włoch, skąd trafiło do Niemiec, Francji, Hiszpanii oraz na Węgry. Każdy z tych krajów do produkcji wędliny wniósł swój wkład od specyficznego smaku po odmienne techniki wytwarzania. Od samego początku wbrew rozpowszechnionej opinii tradycyjne salami jest produkowane na bazie mięsa wieprzowego i wołowego, a specyficzne metody wytwarzania zapewniają tak charakterystyczny smak.Szynki
Tradycyjna Polska szynka na całym świecie kojarzy się z arystokracją wędlin, niepowtarzalnym smakiem połączonym z soczystością i jakością wędliny. Nie bez przyczyny nasze szynki zdobywają gusta europejczyków, w tym największych znawców szynek - Polaków. Tajemnica tkwi w umiejętności łączenia tradycyjnych, liczących setki lat receptur z nowoczesnymi technologiami gwarantującymi uzyskanie najwyższej jakości, w wykorzystywaniu tylko najlepszego surowca. Nie można przy tym nie wspomnieć o poszukiwaniu nowych smaków i nowych receptur, przeznaczonych dla najbardziej wymagających smakoszy.Kiełbasy grube
Kiełbasy należą do jednych z najstarszych przetworów mięsnych, już 1500 lat przed naszą erą zajadali się nimi Babilończycy. Również antyczne cywilizacje: Grecka i Rzymska ceniły kiełbaski, ale dopiero w średniowieczu produkcja wędlin zaczęła nosić znamiona mistrzostwa tworząc setki najrozmaitszych kiełbas, wiele metod ich przygotowania w zależności od regionu ich pochodzenia, upodobań kulinarnych czy inwencji masarza.
Zobacz więcej